maanantai 18. syyskuuta 2017

Päivitystä ja luonnetestiä

Jospa taas yritetään aloittaa blogin kirjoittelu. Alunperin oli blogissa tarkoitus kirjoittaa viime talvena vietetystä ajasta Ruotsissa, mutta se jostain syistä jäi. Jospa tätä nyt jatkossa käyttäisi vaikka treenipäiväkirjatyyppisesti.

Kuutti on tänä kesänä käynyt parissa Pelastuskoiraliiton kokeessa, jäljen ja haun peruskokeissa. Jälkikoe kaatui takajälkeen, mutta hakukoe läpäistiin hienosti. Nyt jatketaan kohti haun loppukoetta, mutta sen aika on vasta ensi kaudella. Loppusyksy menee Kuutin kanssa valmistatutuessa BH-kokeeseen. Samoin agilitytreenit Kuutin kanssa jatkuvat. Agilityn etenemistä hidastaa tässä vaiheessa selkeästi eniten ohjaajan osaaminen, mutta olen kokenut agility meille oikein hyväksi yhteistyötreeniksi.

Vimpa on ollut aikalailla toimetonna. Viime kevään penkinalle menneen avoimen luoka toko-kokeen jälkeen ei ole kamalasti ollut tavoitteita. Yksi ykkönenhän meillä avoimesta jo on, mutta en taida sen kanssa voittajan liikkeitä alkaa edes harjoitella. Taidetaan vaihtaa lajia rally-tokoon tai johonkin muuhun Vimpan mielestä kevyempään tekemiseen. Lisäksi Vimpan kohdalla on se ikuisuussuunnitelma aloittaa sen kanssa mejä-treenit.

Molemmat koira lisäksi suoritti alkukesästä nose workin hajutestin hyväksytysti. Kuutilla voisi olla mahdollisuuksia kehittyä tässä lajissa ihan kilpailukuntoon, kunhan saisin tehtyä jonkinlaisen suunnitelman treeneistä. Vimpalta laji sujuu myös, mutta kokeessa luultavasti paineistuu ehkä liikaa.


Kuutti kävi viikko sitten luonnetestissä ja hiukan jännitin etukäteen, mitä sieltä tuleman pitää. Etukäteen osasin joitakin asioita arvata, eikä suuria yllätyksiä tullut. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kaikki osa-alueet oli plussalla. Tuomarin mukaan tämän koiran heikoin lenkki on sen luoksepäästävyys, joka ei ole puhtaasti avoin. Jo alkuleikissä tuomari tokaisi, että tässäpä on tosikko koira, jolle huumorintajua on annettu ehkä teelusikallinen 😊 No kaikesta tosikkoudesta, härväämishalusta ja dominanssipyrkimyksistään huolimatta Kuutin terävyys on kuitenkin pientä ja mikä tärkeintä sillä ei ole jäljelle jäävää hyökkäyshalua. Toimintakyvyn olen tiennyt sillä olevan ihan ok, mutta kyllä se silti ilahdutti, että Kuutti sai siitä +2 hyvä.
 
Kuva Taru Vallius
 


Luonnetesti 9.9.2017, Haukipudas, Jokelan koulu
Tapio Knuutinen & Leena Berg

Toimintakyky: +2 hyvä
Terävyys: +1a pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +2b kohtuullisen pieni
Hermorakenne: +1a hieman rauhaton
Temperamentti: +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukaukset: +++ laukausvarma

Kokonaispisteet: 157

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti