Vimpa

lapinporokoira, narttu
Pihlajamäen Luonnotar s. 17.3.2011
KoiraNet

Vimpa tuli pitkällisen harkinnan tuloksena ja oli alunperin minulla sijoituskoirana, jonka omistaja oli Lehtiniemen Saara Iltahämyn kennelistä. Vimpan emän sairastuminen epilepsiaan vei pohjan Vimpan jalostuskäytöltä ja Vimpa steriloitiin reilu kaksivuotiaana. Sterilointi oli hyvä ratkaisu, koska Vimpalla oli melko voimakkaat valeraskausoireet, jotka vei viimeisetkin mehut muutenkin melko rauhallisesta koirasta.
 
Vimpasta piti tulla pelastuskoira, mutta pikkuhiljaa kävi ilmi, että sen hienoinen epäluuloisuus oudoissa tilanteissa aiheutti toimintakyvyn merkittävää heikkenemistä. Toimintakyky ei todellakaan ollut aina huono, mutta aina silloin tällöin joku tilanne laukaisi jonkinasteisen "jäätymisen" ja pelastuskoiran kohdalla se ei ole kovin toivottavaa. Vimpalla on kuitenkin treenattu melko paljon henkilöhakua, metsässä, raunioilla ja rakennuksissa. Samoin sillä on ajettu jälkeä. Osallistuin Vimpan kanssa Pelastuskoiraliiton hajuerottelukoulutuksen pilottiprojektiin ja se laji osoittautui Vimpalle oikein hyväksi. Vimpan tasainen luonne ja kohtuullisen hyvät hermot oli tässä lajissa eduksi.
 
Vimpa on ehdottomasti parhaimmillaan paimennuksessa. Olen käynyt sen kanssa paimentamassa lampaita Runtin Sannin luona Kiimingissä ja Saajomannussa (Minna Mäntyranta-Mustonen) Pellossa. Lisäksi Vimpalla on suoritettu poropaimennustesti hyvin arvosteluin.TULOKSIA:

Toko
  • 1 x AVO1
  • TK1 3.4.2016
Rally-toko
  • 1x ALO 99 pistettä (rotumestaruus hopeaa)
Muut
  • Nose Work hajutesti 7.7.2017
  • Poropaimennustesti hyväksytty 2015
  • BH 22.9.2014

Vimpa seuraa (linkistä videoon)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti